Friday, March 4, 2016

The land of the penguins - Cuverville (Ziua 7)

Am ajuns cu povestitul la ziua 7. Hai ca nu stam rau. Incet incet cred ca termin de povestit anul asta.

Pana cum am avut parte de trecerea prin Drake. Am trecut prin Antarctic Sound si am vazut zeci (poate sute) de iceberguri plecate la plimbare. Am pus piciorul in Antarctica pentru prima data. Am vazut mii de pinguini. Am vazut foci de tot felul. Am vazut balene chiar langa vas. Am fost cu caiacul. Am facut baie in Antarctica. Am fost la hiking in Deception Island. Am facut o croaziera cu barca mica. Ne-am minunat de frumusetea peisajului din Kinnes Cove. Am vazut si facut atat de multe lucruri incat credeam ca nimic nu ma va mai uimi. Si totusi nimic nu ne-a pregatit cu adevarat pentru ziua 7 si frumusetea ca scoasa din Photoshop a canalului Errera. 

Am incercat zilele trecute sa aleg niste fotografii pentru scrierile de zilele astea si a fost atat de greu sa fac o selectie incat intr-un final mare lucru nu am lasat de o parte. Va rog deci de pe acum sa scuzati insiruirea de zeci de poze dar...am fost precum o mama care trebuie sa aleaga copilul preferat. Nu mi-a iesit deloc. Cipri a facut o treaba mult prea buna. Si nici ca ai putea sa dai gres cand ai un "model" ca Errera.

O sa tin diecursul la minim si o sa las fotografiile sa vorbeasca despre cele doua opriri din ziua 7: Cuverville si Danco. Si va spun de pe acum ca Danco este probabil locul meu preferat din lume. Si cu cat ma gandesc mai mult cu atat "probabil" incepe sa capete o greutate tot mai mica in propozitia de mai sus.

Deci hai la aratat:

Inceput de debarcare

Am stat jumatate de ora si m am uitat la pinguinii care faceau baie

Atentie...sosesc

Si nu eram singura :)

Dar e timpul sa vedem cum arata si de sus
Sa urcam deci
Recompensele vin doar dupa munca :)

Curaj....curaj...

Pentru asa vedere parca merita sa tot urci
Deci sa mai facem o pauza de admirat
Mda...sa tot stai aici

Pt a intelege dimensiunile va rog sa gasiti barcile din poza...

Atat de nesemnificiativi in marea aia de alb


Si evident pinguinii. Cuverville are o colonie enorma de pinguini Gentoo


Si o poza sa dovedim ca am fost acolo :)

No comments:

Post a Comment