Wednesday, May 4, 2016

Cascada Iguazu - partea braziliana

Pe cand ne documentam unde, cum, cat etc sa mergem ca sa vizitam cascada, una dintre cele mai intalnite afirmatii era ca partea braziliana este mai putin interesanta dar daca ai totusi timp ar fi frumos sa vizitezi ambele parti.
Parerea mea este ca ar fi cam obligatoriu sa vizitezi ambele parti daca tot ai ajuns pana acolo. Nu prea o vad ca pe un "nice to have " ci mai mult ca pe un "must have". Pentru ca ambele parti au cate ceva care le face speciale si nu prea cred deloc ca partea braziliana nu e cine stie ce.
Este adevarat ca partea argentiniana are mai multe trasee si poti sa vezi cascada din tot felul de unghiuri. Si mai mult are pasarelele de deasupra de la Devil's Throat. Insa personal mi-au placut mai mult vederile din partea braziliana. Ai un camp vizual mult mai mare din partea aia. Pe cand din partea argentiniana vezi tot timpul portiuni mai mici din cascada.

Daca pe poartea argentiniana oamenii sunt dispersati pe cele trei trasee principale pe partea braziliana ai doar o singura poteca si aglomeratia este si ea pe masura. Nu ai nici o sansa sa scapi de lume.

Ce ar putea ajuta este sa iti iei camera la hotelul din parc si atunci iti incepi plimbarea inaintea tuturor. Si daca tot sunteti pregatiti sa platiti suplimentar pentru hotel atunci in mod clar as merge pe cele din partea braziliana care au vedere spre cascada. Cele din partea argentiniana nu au.

Si daca cu o zi inainte am renuntat la mersul cu barca, ne-am luat revansa in a doua zi cand am decis ca trebuie sa o incercam si pe asta. Si aici era tot pachet plimbare prin jungla (cica jungla dar era mai degraba parc)+plimbare cu barca deci tot nu am scapat de ceea ce coinsideram a fi cost fara rost (si chiar a fost) dar asta e. La cate  laude am auzit pentru plimbarea aia cu barca trebuia sa o facem.

La sfarsit concluzia a fost ca mai bine nu o faceam pentru ca nu mi s-a parut deloc deloc interesanta si mare lucru nu vezi. si mai bine am fi ales plimbarea cu helicopterul. La care am renuntat pentru ca se facuse tarziu si in plus nu prea stiam cum e vizibilitatea. Care nu se anunta prea buna la cum am vazut noi de pe teren.

Dar pana la urma daca nu incerci nu stii. Si sunt sigura ca as fi ramas cu un regret ca nu am mers cu barca.

Si acum fotografii ca astea sunt cele mai importante :)

Vremea era excelenta jos dar cand am ajuns la cascada am decoperit si ceata :(

Ceata care ne-a cam speriat la inceput


De data asta e mai multa lume

Aici se vede si pana unde ajunge barca


Din loc in loc puncte pentru selfie :)

Oare vedem ceva de jos?
O daaaa :)
Mult mai buna vizibilitatea decat ne asteptam

Si celebrele curcubee
Motivul pentru care trebuie sa ajungi acolo pe vreme buna
Parca nu se mai termina
 
Ultima sansa sa uzi si ultimul mm inca uscat

No comments:

Post a Comment