Thursday, June 26, 2014

Marea Moarta

Dupa Wadi Rum si Petra urmatoarea destinatie din itinerariul nostru iordanian a fost Marea Moarta. Cum am putea rata ocazia sa plutim in marea in care nu te poti ineca?
Asa ca pe 28 Mai dis de dimineata, ne-am pus bagajele in masina si am pornit pe King's Highway catre resorturile de pe langa Marea Moarta. Pe drum am facut doua opriri foarte interesante la castelele din Karak si Shobak si am profitat de unul dintre avantajele sa ai masina ta si anume ca te poti opri oriunde vrea sufletul tau.
Marea Moarta nu este extrem de prietenoasa cu turistii de toate felurile. Nu exista decat doua sau trei plaje publice in rest trebuie sa iti iei o camera in unul din resorturile luxoase cat China de mari fara expunere la nimic din exterior si evident cu preturi pe masura (nu numai la cazare ci si la mancare, bautura si orice altceva).
Dupa multe gandiri si razgandiri noi am decis sa o luam o camera pentru o noapte la Crown Plaza Jordan Dead Sea Resort and Spa. Si este exact ceea ce ne-am asteptat: un complex hotelier imens, foarte curat si foarte bine aranjat (atat de bine aranjat incat tipa "artificial" ), cu servicii ok, camere mari si imbietoare, cateva piscine foarte frumoase si una dintre ele foarte mare si o iesire la plaja care a facut toti banii de fapt.
Intotdeaua am spus ca noi nu suntem facuti pentru vacante in astfel de complexe inchise si fara nici o legatura cu tara unde te afli. Dar vorbeam bazat doar pe intuitie pentru ca pana la vacanta in Iordania nu am stat in ceva de genul asta. Insa dupa vizita la Marea Moarta si eu si Cipri am concluzionat ca ce intuiam este 100% adevarat. Maximul pe care l-am suporta intr-un astfel de complex este 2 zile. Atat si nimic mai mult. 
Timp de doua zile ne-am rasfatat la plaja, la spa, la piscina, am lenevit, ne-am balacit si ne-am bucurat de soare si lipsa oricarui plan. Si foarte bine a fost. Dar dupa doua zile deja ne mancau picioarele sa pornim la drum, sa vedem lumea, sa vedem tara in care ne aflam, sa simtim atmosfera locului nu sa stam inchisi intr-un tarc.
Evident ca odata cu luxul si reputatia vin si preturile pe masura deci trebuie sa fiti pregatiti sufleteste sa platiti: 10 euro pe un pahar de vin, 3 euro pe un suc de fructe, 80 de euro de persoana pe o masa bufet (adica mancare proasta) si cu un pahar de vin , 150 de euro la spa pentru un pachet cu exfoliere, impachetare in namol si masaj si altele de genul asta. Partea amuzanta este ca exfolierea cu sare din Marea Moarta si impachetarea in namol o aveai gratis pe plaja dar ratai partea cu rasfatul de la spa.
Per total ne-a placut dar doar pentru ca am stat doar 2 zile. Mai mult de atat ar fi fost enervant. Pentru noi evident. Pentru altii mai pasionati de lenevit si rasfatat cred insa ca situatia ar fi cu totul si cu totul alta.

La Piscina
Hotelul incearca sa se integreze in peisajul desertic


Si pe timp de noapte

Infinity pool
Pe plaja
 

Cipri se trateaza :)