Friday, March 9, 2018

Baker Beach - Sa vedem Golden Gate Bridge si dinspre Pacific

Va spuneam zilele trecute ca activitatea mea preferata din San Francisco este sa fac o plimbare intre Pier 39 si Golden Gate Bridge. Si daca tot v-am saturat cu poze cu podul facute dinspre Golf, m-am gandit sa compensez aratand si cum arata vazut dinspre Pacific. Evident tot din timpul unei plimbari. Dar de data asta de la Golden Gate Bridge pana la Baker Beach si inapoi. 


In total sunt in jur de 4 km daca mergi oarecum pe de-a dreptul insa poti sa tot lungesti traseul daca vrei sa mai vizitezi si altceva din zona Presidio.

Eu am ales sa merg dinspre Pod spre Baker Beach pe partea de sus a coastei iar la intoarcere pe partea de jos. Daca alegi traseul de jos vei vedea si bateriile de artilerie si alte fortificatii ramase din timpul Razboaielor mondiale.

Presidio este o zona foarte draguta pentru alergat/mers pe jos asa ca daca aveti ceva timp liber eu va sfatuiesc sa intrati la Centrul de Informare de la Golden Gate Bridge si sa luati o harta cu potecile din parc. Si programul autobuzelor care fac gratis ture intre diverse puncte din parc. In cazul in care v-ati saturat de mers pe jos.

Punct de plecare: Golden Gate Bridge.


Fata in fata cu Pacificul:


Poteca este extrem de usor de urmat. Doar esti in SUA. Inca putin si iti dau pe cineva sa te duca de mana:



Artilerie:





De-a v-ati ascunselea:




Baker Beach:


Si vederea de pe cararea de jos:






Wednesday, March 7, 2018

Ce fac de fiecare data in San Francisco?

Anul acesta am ajuns pentru a treia oara consecutiv in San Francisco. 

Si nu o sa ma auziti ca ma plang ca trebuie sa ajung pe acolo pentru ca San Francisco este de departe unul dintre orasele mele preferate. Asta in conditiile in care eu nu prea sunt "turist urban". Nu imi plac orasele mari in general si cu atat mai putin nu imi plac in vacanta. Dar uite ca sunt si exceptii.

Si pentru ca este al treilea an consecutiv, am deja anumite obiceiuri pe care le urmez cu sfintenie: locuri unde mananc, locuri unde alerg, locuri unde ma plimb, cumparaturi etc. Obiceiul preferat insa, este de departe o plimbare de 10 km pe care o fac de la un cap la altul cel putin o data pe sedere si pe care o alerg partial de cate ori am ocazia. 

Nu de alta dar este o plimbare care are niste privelisti de zile mari. Asta desi esti in oras. Iar eu sunt extrem de usor de mituit cu privelisti.


Deci sa ne punem pe povestit.

Punctul de plecare: Fisherman Wharf / Pier 39:

Fisherman Wharf

Pier 39

Inca de aici facem cunostinta cu cele doua atractii care ne vor urmari pe tot parcursul drumului: Alcatraz de o parte si Golden Gate Bridge de cealalta parte.

Parca nu e asa departe de tarm Alcatrazul...

Zicem buna ziua la leii de mare. Cu podul in departare.
 
Mancam niste "clam chowder", ca doar suntem in San Francisco si cu burta plina si energie pentru restul drumului ne pornim.



Doriti niste ciocolata de la cea mai veche fabrica de ciocolata din SUA? 



La deal spre Fort Mason:




Cu podul care ne urmareste continuu. Sau noi pe el:



Vrea cineva la plaja? 
Da...Tot in oras suntem:




Hai ca incet incet ne apropiem de pod. Desi se cam joaca cu noi:





Intr-un final:





In departare de vede "downtwon":


Si drept "cireasa de pe tort" am avut parte de unul dintre cele mai frumoase apusuri vazute pana acum:





La revedere Golden Gate Bridge si pe curand. 
Poate pastram traditia pentru 2019. 
Eu nu m-as supara.