Thursday, April 19, 2018

Plimbarea de week end - Floralia (Groot Bijgaarden)

Din punctul meu de vedere, primavara este de departe cea mai buna perioada pentru o vizita in Belgia. Nu este chiar atat de aglomerat, vremea poate fi chiar foarte frumoasa si in plus intreaga tara este plina de flori si sunt expozitii peste expozitii unde poti sa te delectezi cu aranjamentele cu flori de primavara.

O astfel de locatie este castelul Groot Bijgaarden (aflat la periferia Bruxelului) unde an de an se organizeaza o expozitie numita Floralia.

Am vazut de multe ori vehiculata ideea ca Floralia din Groot Bijgaarden ar fi o alternativa pentru Keukenhof

Asta este ca si cum ai spune ca daca ai vizitat Bucurestiul este ca si cum ai fi vazut Parisul. Sau ca Brugge este un fel de Venetia.

Floralia urmeaza aceeasi idee ca Keukenhof: este o gradina in aer liber cu aranjamente facute cu flori de primavara si mai are si cateva sere cu tot felul de alte aranjamente. Insa dimensiunea si varietatea fac din Keukenhof un fenomen international, pe cand Floralia este o activitate de week end pentru rezidentii belgieni sau o plimbare de o zi pentru vizitatorii Bruxelului daca nu au altceva mai impresionant de vazut.

Daca aveti o zi sau o jumatate de zi in care vreti sa evadati din Bruxel atunci eu va recomand in mod sigur Floralia. Mai ales daca este vreme buna. Noua ne-a placut foarte mult.

Si sa ne pornim cu fotografiile daca tot vorbim de flori.

Cum arata domeniul castelului:







Aranjamentele florale:









Prin sere:





In ziua in care am fost noi a avut loc si o parada a costumelolr de la carnavalul din Venetia. Ce legatura are carnavalul din Venetia cu un castel din Belgia? Greu de spus. Insa cum sunt extrem de frumoase nu aveau cum scapa nefotografiate: