Wednesday, February 29, 2012

Formula 1 (Spa-Francorchamps)

Ghici cine este fericit ca vede live o cursa de Formula 1?
Intr-un post precedent vorbeam despre pasiunea lui "my better half" pentru automobilele Ferrari. Aceasta pasiune se extinde evident si asupra masinilor de Formula 1.
De fapt nu stiu exact care este ordinea logica a lucrurilor: faptul ca este fanul echipei Ferrari de Formula 1 l-a facut sa fie si pasionat de automobilele produse de ei sau automobilele vazute in surprizele de la guma de mestecat pe vremea cand era copil l-a facut sa fie fan al echipei?
Oricum concluzia este clara: chiar si post-Schumacher el tot fan Ferrari a ramas si statul in fata televizorului in timpul curselor de Formula 1 tot un mod preferat de petrecere a timpului liber. Asa ca m-am gandit sa ii ofer ocazia sa vada cum este o cursa pe viu. Sa fii la marginea pistei si sa simti cum zgomotul produs de motoare iti determina timpanul sa faca greva si inima sa intre in fibrilatie si sa vezi cum mii de oameni suspina la fiecare trecere a echipei favorite.
Cel mai apropiat circuit de Formula 1 de casa noastra este cel de la Spa-Francorchamp asa ca a fost alegerea evidenta pentru unde sa cumpar biletele.
Si in august 2011, inarmati cu doua bilete bronz pentru tot week endul ne-am prezentat cuminti la marginea circuitului.
In momentul in care ajungi aproape de circuit primul lucru care te impresioneaza este zgomotul ingrozitor pe care il fac masinile de Formula 1. Abia atunci am inteles sfatul unui prieten care ne-a zis sa ne luam dopuri de urechi la noi. Este ceva de nedescris.
Al doilea lucru sunt oamenii si felul cum trateaza prezenta pe circuit. Sunt oameni care vin cu cortul, cu carucioare pline cu bautura si mancare, cu sampanie si pahare speciale de sampanie etc. Este ca la o iesire in aer liber, la picnic... O atmosfera foarte placuta care a facut mersul la cursa o experianta extraordinara pana si pentru un nepasionat al curselor de Formula 1 cum sunt eu.

Oare nu au uitat  nimic acasa?

In cazul in care trebuia salvat cineva...

Biletele in sectiunea bronz sunt bilete fara loc, deci practic te plimbi pe langa circuit si iti alegi locul care ti se pare tie cel mai interesant. In prima zi, sambata cand erau calificarile, noi am facut o tura de circuit ca sa vedem care este cea mai interesanta locatie pentru ziua cea mare - adica duminica cursei. Si dupa lupte seculare, am decis ca Blanchimont este locul unde sa ne pozitionam pentru ca este o succesiune de curbe foarte interesante, una dintre cele mai faimoase din Formula 1, si ne-am gandit noi ca va fi un spectacol garantat. Si chiar a fost....
Pregatiti pentru cursa.

De incalzire


De incalzire.

Michael Schumacher sarbatoarea 20 de ani in Formula 1.

Prezentarea pilotilor...in lasini un pic mai putin putenice decat bolizii de Formula 1.

In actiune.


Probabil va intrebati cine a castigat. Ei bine la sfarsitul zilei probabil pentru unii conteaza dar pentru cei mai multi spectatori cel mai important este ca au avut o zi frumoasa, ca s-au simtit bine, ca au petrecut pe cinste cu prietenii si/sau cu familia si ca au avut parte de un spectacol de zile mari. Asa ca in loc sa se gandeasca la cine a castigat si cine a pierdut isi fac planuri pentru cursa de anul viitor. Ceea ce facem si noi. Deci pe 31 august-2 septembrie 2012 va asteptam pe circuit:
Pentru mai multe poze:

2 comments:

  1. Si eu sunt fana Ferrari in continuare, desi mi s-a taiat elanul cand a plecat Schumacher de la ei. Abia astept sa prind o cursa, dar nu stiu ce locatie voi alege si cand as putea sa imi fac timp sa merg la una.
    La Spa cred ca e frumos circuitul. De altfel, statiunea aceea a fost cam singurul loc ce mi-a placut in mod deosebit in Belgia.

    ReplyDelete
  2. Sunt foarte curioase ce se intampla cu cei de la BMW, sau alonzo cum se chema inainte...stiu doar ca anul trecut nu au duso prea bine...

    ReplyDelete