Tuesday, February 25, 2014

Volendam - sau cum sa iei o pauza de Amsterdam

Scriam ieri despre o scurta plimbare prin Bruxel si mentionam ca Bruxelul in nici un caz nu se numara printre oraselele mele preferate. Si mi-am adus aminte ca nici Amsterdamul nu imi este prea aproape de suflet. Desi aici stiu clar de ce: prima mea vizita in Amsterdam a fost a doua zi dupa Ziua reginei ceea ce inseamna ca prima mea intalnire nu a fost cu orasul pitoresc al canalelor ci cu orasul gunoaielor. Totul era ingropat in munti de gunoi de nu stiam cum sa plec mai repede de acolo. 
Intre timp am mers de zeci de ori in Amsterdam si am vazut si o alta fata a orasului insa nimic nu m-a facut sa trec peste primele senzatii. Tot o parere proasta am in minte desi nu stiu cat de corecta este.
Asa se face ca de fiecare data cand cineva ma intreaba ce sa faca in Amsterdam eu sfarsesc prin a il sfatui sa mearga intr-un orasel mic pescaresc de langa - Volendam. Nu stiu cat succes am sa conving oamenii sa iasa din orasul pacatelor si sa mearga inapoi in timp insa pentru mine Volendam a reprezentat intotdeauna ceva special unde imi place sa merg sa ma plimb pe malul apei, sa mananc si/sau sa beau ceva la unul din multele restaurante/cafenele si sa ma bucur de vreme buna si de atmosfera frumoasa. Pentru ca este un loc unde trebuie sa mergi pe vreme buna si pe timp de week end cand ai parte de muzicanti ce fac atmosfera pe strada, cand terasele sunt pline, si parca ai in sfarsit parte de senzatia ca e "vara" - ceea ce nu se intampla prea des in tari gri precum Belgia si Olanda. Cand ma gandesc la Volendam exact asta am in minte: mare, soare, voie buna, distractie, si lenevit pe terasa. Fix ceva pe sufletul meu pentru o zi lenesa de week end.

Iaca si ceva poze, care poate vor transmite macar un pic din atmosfera pe care o tot laud:
Deci daca fotografiile v-au convins sa iesiti un pic din oras, Volendam va asteapta la 20 de km de Amsterdam si doar jumatate de ora de condus:

No comments:

Post a Comment