Sunday, May 15, 2016

Chefchaouen - Orasul albastru

Maroc nu a fost niciodata in "Bucket list"-ul meu.

Si se pare ca imi cunosc destul de bine gusturile de plimbaret pentru ca dupa vacanta de doua saptamani pe acolo pot spune ca mare dreptate am avut sa nu o pun pe lista.

Este foarte adevarat ca si situatia a fost mai ciudata si mi-a influentat mult perceptia asupra tarii dar nu as pune vina numai pe asta. In primul rand calatoream fara Cipri ceea ce automat inseamna ca pornesc cu stangul. In al doilea rand calatoream partial cu un grup necunoscut (care nici nu a fost cel mai minunat cu putinta) si asta a insemnat si mai muuult cu stangul. Si nu in ultimul rand a fost o perioada stresanta in care stateam cu nasul in telefon mai ceva ca un adolescent indragostit. 

Dar chiar si fara toate conditiile "neprielnice" de mai sus tot nu cred ca as fi pus Marocul prea sus in lista cu tari vizitate. Poate un pic mai sus decat acum dar nu revolutionar. Pur si simplu nu a fost pe gustul meu. Si faptul ca nu ma vedeti povesting vacanta in Maroc ca pe un serial cum fac de obicei spune foarte multe despre experienta mea marocana. Spune ca nu am destule lucruri care mi-au ramas in minte si suflet incat sa impartasesc si cu altii. Si asta e motivul pentru care Maroc e undeva aproape de coada listei cu tari preferate si probabil singura tara in care nu m-as mai intoarce ca turist.

Exista insa cateva exceptii notabile: Marrakech-ul ca city trip, medina din Fes care mi-a placut foarte mult si singurul loc din Maroc pe care imi doream sa il vad inca inainte sa stiu ca voi calatori in Maroc - Chefchaouen.

Ati facut ochii mari cand ati citit Chefchaouen?

Numele o fi complicat. Si de pronuntat este si mai complicat. Insa este imposibil sa nu stiti de el. Ati vazut sigur sigur sigur fotografii. 

Asa ca dupa orasul albastru din India, iaca si orasul albastru din Maroc:























3 comments:

  1. Superb orasul albastru din Maroc! Multumesc de poze.
    Imi pare rau ca nu ti-a placut atat de mult Maroc-ul. Eu nu stiu cum va fi pentru mine, dar avand informatia pe care o am (de la parinti, de la tine, de pe internet, etc) cred ca mi-ar placea. Pentru ca e diferit de ce este pe aici. Dar daca vine vorba de asta, tu ai calatorit in multe locuri diferite, asa ca asteptarile poate erau altele, plus ca nu il aveai pe Cipri.
    Deci, pozele foarte faine, parca ar fi dintr-un film :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu totii suntem extrem de subiectivi cand ne place sau nu ne place o locatie. Nu intotdeaua e vina locatiei. De extrem de multe ori este starea in care suntem si diverse "aventuri" pe care le intampinam. Si sunt sigura ca altfel as fi vazut tara daca o vizitam in modul nostru obisnuit: independent, amandoi, de capul nostru. Insa cred ca in cazul meu problema e si ca Marocul vine dupa niste absolut fabuloase pe care le-am vizitat in ultimii ani. Si atunci bara e ridicata foarte sus si e tot mai greu sa fiu impresionata. Daca as fi vizitat Marocul acum 5 ani sigur ar fi avut alt loc in "clasament".
      Este extrem de fortata comparatia ( e ca si cum as compara Romania cu Japonia) insa as alege de miliarde de ori Iranul in loc de Maroc. Ceea ce te-as sfatui si pe tine. Este mai usor de calatorit. Nu ai parte de nici un pic de stres. Este extrem de bine organizat. Foarte curat. Oameni cum altii nu-s. E ieftin. Si usor de ajuns din Europa cu FlyPegasus.

      Delete
    2. Si am uitat sa zic: in mod normal fotograful familiei este Cipri. Eu nu fac poze decat 1-2 cu telefonul de pus pe facebook :) M-am fortat in Maroc sa fac mai multe dar majoritatea tot cu telefonul e facuta si doar cateva cu sapuniera. DSLR-ul nici macar nu mi-am batut capul sa il car. Deci scuzati calitatea la poze.

      Delete