Wednesday, June 8, 2016

Croaziera San Francisco Bay

Cable car-ul luat de la Powell Station m-a lasat fix langa Fisherman Wharf asa ca am pornit sa vad cam ce e de manca/baut/vazut etc prin zona. 

Nu am ajuns insa prea departe pentru ca am dat nas in nas cu niste ghisee care vindeau bilete la croaziere prin San Francisco Bay. 

Iar cu mine nu trebuie sa depui mult efort de convingere cand vine vorba de plimbari cu barca. E punctul meu slab. Nu prea am succes la spus "nu" cand vine vorba de asa ceva si fix asta s-a intamplat si acum. M-am infiintat la ghiseu si am luat bilet pentru o croaziera care iti arata cam tot ce e important prin zona.

Daca ar fi sa aleg un singur lucru de facut in San Francisco asta ar fi ce as alege. Mi-a placut foarte mult si privelistile sunt foarte foarte frumoase.

Si cateva "curiozitati" invatate pe croaziera:
  • California (al treilea stat ca marime din USA) a devenit parte din USA abia in 1848 dupa razboiul Mexicano-American. Deci cu doar 150 de ani in urma California era parte din Mexic. Sa il invete cineva nitica istorie si pe Trump...
  • De ce si-au dorit americanii atat de mult California? Pai tot pe la 1848 s-a descopertit o chestie interesanta in Coloma (California). Cum ce? Aur, bre. Si apoi a inceput  "gold rush"-ul si San Francisco s-a schimbat cat ai clipi dintr-un orasel prafuit de 500 de locuitori (in 1847) intr-unul de 150000 locuitori (in 1870). And the rest is history...
  • Golden gate este numele stramtorii dintre San Francisco bay si Oceanul Pacific. Numele nu are nimic in comun cu "golden rush" ci vine de la Golden Horn (in Istanbul).
  • Vasele spaniole au reusit sa se plimbe prin zona fara sa vada stramtoarea Golden gate pentru  225 de ani. Impresionant nu? A fost descoperita abia la 1769.

Si acum fotografiile evident:


Barca de plimbare

Plecand din Fisherman Wharf

Un muzeu militar

Vedere spre SF
 
Cu strazile lui abrupte
Nu ar fi SF fara Golden Gate Bridge
Sau Alcatraz

Si inca un pod - Bay Bridge


Coit Tower
Downtown


No comments:

Post a Comment