Friday, July 22, 2016

La plimbare intre Santa Margherita Ligure si Portofino

Pe vremea cand cautam cazare in Parcul National Cinque Terre si imi faceam nervi vazand oferta, am vazut foarte multi oameni care recomandau sa stai in afara parcului si sa mergi cu trenul sa vizitezi cele cinci sate celebre. 

Cel mai des alternativa era Levanto care se afla la o aruncatura de bat de Monterosso al Mare. E un orasel cu tot ce iti trebuie si cel mai important cu acces la trenurile care se tot plimba intre satele din Cinque Terre. Levanto parea destul de tentant pana am descoperit o recomandare pentru Santa Margherita Ligure. 

E un orasel mult mai departe de parc, faci cam 40 de minute cu trenul, dar parea destul de cochet si poate si o leaca mai putin turistic. De fapt mai putin turistic in sensul ca nu e invadat de americani cum e Cinque Terre ci e orientat mai mult catre turistul italian. Dar un turist italian cu oaresce reurse materiale. Genul de orasel plin de terase la care sta italienul mai in varsta (sau in ochi lui in floarea varstei) in fata unui Spritz (un cocktail facut cu Prosecco si Aperol, nu vin cu apa :) ) si admira flora si fauna. Nu era descris ca fiind "budget friendly"..dar ce e "budget friendly" in zona aia? Dar mie mi s-a parut chiar rezonabil. Si la ca gaseam de cazat si la mancare si la plimbare. Daca as mai merge o data probabil ca acolo as sta. Dar pentru ca intr-un final am decis sa mergem cu caravana am renuntat la ideea de cazare acolo. Nu am renuntat insa la ideea de vizita. Mi-au placut prea mult pozele cu coasta dintre Santa Margherita Ligure si Portofino ca sa o ratam.

Deci plimbarea nostra in Cinque Terre a inceput in afara Cinque Terre. Am parcat caravana in Santa Margherita si de acolo am pormit la picior catre Portofino. In total sunt vreo 6-8 km intr-un singur sens(depinde de unde pornesti) si drumul este cat se poate de simplu.

La inceput se merge pe malul apei in lungul strazii pe unde circula si masinile (ai zona pedestra) dar dupa vreo jumatate de drum poti sa alergi sa continui la fel sau poti sa mergi pe o poteca ce urca un pic pe deal si merge prin padure. Noi la dus am mers prin padure si la intors pe strada. Avantajul prin padure a fost ca nu ai probleme cu masinile dar nici vederea catre mare nu o mai ai. Pe strada problema e ca sunt zone unde nu mai ai zona pentru pietoni deci nu e deloc prea simpatic sau sigur. Insa vezi marea...

Daca nu vrei sa faci drumul dus-intors la picior, poti sa mergi pe jos la dus si la intoarcere sa iei autobuzul, vaporul sau o barca taxi privata. Variante sunt destule pentru orice gust si orice buzunar. 

Iar Portofino chiar e un fel de cireasa de pe tort. 

Noua ne-a placut mult plimbarea si a fost o introducere perfecta pentru ce va urma. Desi ma gandesc ca daca as fi vazut-o dupa Cinque Terre si Portovenere nu cred ca m-ar mai fi impresionat prea mult.

Poteca de pe malul apei
Cu tot felul de casute simpatice

Poteca prin padure
Cu vederile ei

Ajungem in Portofino
Portofino

No comments:

Post a Comment