Thursday, April 27, 2017

Planul pentru...Guatemala si Belize

Prima data in America Centrala.
Yupyyyyy. 
Nici nu va inchipuiti cat sunt de entuziasmata. Abia astept sa vad cum e pe acolo.  Ca in directie inversa am tot zburat si ne-am plimbat. Deci era timpul si pentru altceva.

Si in cazul in care va intrebati cum de am inceput tocmai cu Guatemala si Belize va raspund tot cu o intrebare: doar nu credeati ca o sa incepem cu Mexic, nu? :) 

La modul serios acum. De ce Guatemala si Belize?

Din doua motive:
  • am prins bilete spre Guatemala City cu 400 de euro de persoana. Dus-intors. Chiar daca pretul nu o arata,  ne mai si intoarcem.
  • pentru scufundari in Belize. Desi ne-am luat certificarea PADI in 2011, nu prea ne-am scufundat pe cat de des am fi vrut. Adica daca ajungeam intr-un loc cu apa calda si corali frumosi ne bagam la o scufundare. Daca nu, nu. Asa a fost pana in iarna trecuta cand am mers in Thailanda care a fost prima vacanta planuita special pentru scufundari si tot restul traseului s-a tesut in jurul ideii ca mergem la scufundari. Dar de acum inainte o sa tot vedeti scufundari in planurile de calatorie pentru ca avem nevoie de un numar minim de scufundari pentru o anumita destinatie unde ne dorim foarte foarte foarte (X 1000) sa ajungem. Nu va spun care. Trebuie sa asteptati si sa vedeti :) Asta in cazul in care ne iese planul pentru ca este o destinatie nu tocmai usor de vizitat.
De vom vedea exact. Pai sunt cateva locuri/lucruri de la care am asteptari foarte mari si sper sa nu ma dezamageasca:
  • Blue Hole in Belize. O sa stam pe o insulita in Lighthouse Reef adica fix pe pamantul ala putin care inconjoara Blue Hole. Si o sa facem scufundari in Blue Hole. Am platit o avere pentru chestia asta deci inutil sa spun ca am sufletul cat un purice de la cat de frica imi e sa nu fiu dezmagita.
Sursa: Itza Lodge website
  • Ruinele mayase din Tikal. Prima data cand ajungem in contact cu civilizatia mayasa deci sunt ca un burete care vrea sa absoarba cat mai mult. Cipri deja se pregateste sufleteste de la cate tururi cu ghid am pus la cale. Pai trebuie sa invatam si noi cate ceva nu?  Am mai spus: eu toata istoria de o stiu (nu ca ar fi prea multa) am invatat-o calatorind. E singura lectie de istorie care nu ma plictiseste :)
Sursa: site-ul Tikan National Park
  • Sa mergem sa cautam manatee in Caye Caulker (in romana s-ar numi lamantin sau vaci de mare dar ca o tradatoare de limba si de tara "care este" prefer varianta in engleza.). Nu am mai vazut pana acum mamiferele astea si par atat de simpatice. Trebuie sa le gasim. Zic!

Sursa
  • Sa urcam pe Acatenango (3796 m) si Fuego (3763 m) asa ca sa ma ierte Cipri pentru activitatile educationale de la Tikal :) Nu am mai urcat pana acum pe un vulcan activ deci sunt curioasa cum va fi. Lava nu vom vedea insa ultima eruptie a fost in 2015 si am inteles ca poti sa iti coci niste bezele la caldura emanata de vulcan.
Sursa

Multe avem in plan. Ramane sa vedem cat de bine ne promeste America Centrala. Ca daca ne primeste bine am o lista lunga cat o zi de post cu locatii bune pentru scufiundari in partea aia de lume. 

Si acum planul pe zile:

20 Mai - Avion Amsterdam 08.00 - Madrid 10.40 (IB3721) + Avion Madid 12.35 - Guatemala City 16.20 (IB6341). Transfer spre Antigua. Cazare Casa del Arco Antigua
21 Mai - Antigua
22 Mai- Hiking pe Acatenango si Fuego cu Ox-Expeditions
23 Mai- Hiking pe Acatenango si Fuego cu Ox-Expeditions
24 Mai- Antigua. Plecare cu autobuzul de noapte catre Tikal
25 Mai- Tikal. Cazare Tikal Inn.  
26 Mai- Tikal, Cazare Hotel Villa del Lago (Santa Elena).
27 Mai- transfer cu autobuzul Santa Elena- Belize City si apoi cu barca catre Lighthouse Reef. Cazare Itza Lodge.
28 mai - Lighthouse Reef 
29 Mai- Lighthouse Reef
30 Mai- Lighthouse Reef
31 Mai- Transfer catre Belize City si apoi inca o barca catre Caye Caulker. Cazare Johnny O's Cabana.
1 Iunie -  Caye Caulker
2 Iunie - Caye Caulker
3 Iunie - Transfer catre Rio Dulce. Cazare El Hotelito Perdido.
4 Iunie - Rio Dulce
5 Iunie - Rio Dulce 
6 Iunie - Rio Dulce
7 Iunie - Transfer Santa Cruz - Lacul Atitlan. Cazare La Iguana Perdida
8 Iunie - Santa Cruz
9 Iunie - Santa Cruz
10 Iunie - Transfer aeroport. Avion Guatemala City 17.50 - Madrid 14.30 (IB6342)
11 Iunie - Avion Madrid 19.50 - Amsterdam 22.20 (IB3720)

Si gata vacanta.

PS: in cazul in care va intrebati cum de am pus planul atat de devreme (mai sunt 3 saptamani pana aplecam) - cam am nevoie de o vacanta...Planuitul ajuta sa treaca timpul mai repede:)

No comments:

Post a Comment