Monday, October 14, 2013

Hasselt


Ma asteptam ca primul post de pe blog despre un oras belgian sa fie despre Gent (care a fost “acasa” pentru cativa ani de zile) sau Brugge (orasul meu preferat din Belgia) dar din lipsa de poze (asa e cand unele locuri le tratezi ca “acasa” in loc de obiectiv turistic) nu mi-am facut curaj sa scriu pana acum nimic despre ele.
In vara parintii au fost in vizita si in afara de plimbarile prin Franta ne-am mai dus si pe ici pe colo prin Belgia si pentru ca avem poze de pe unde ne-am plimbat  iaca scriu un post despre un oras la care chiar ca nu ma asteptam sa fie primul: Hasselt.
Intr-o seara stateam eu si ma uitam la televizor la o emisiune ce prezinta diverse destinatii turistice din Belgia. Subiectul zilei era Hasselt. Si ce mi-a ramas cel mai adanc in minte a fost Gradina Japoneza si Muzeul Genever. Asa ca atunci cand puneam la cale ce sa facem cu parintii m-am gandit eu ca nu ar fi o idee rea sa mergem prin orasul pe care il vazusem eu la TV mai ales ca nici noi nu ajunsesem pana atunci pe acolo.

Primul obiectiv pe lista: gradina japoneza. Care chiar si la mijloc de august arata foarte frumos. As fi curioasa sa o vad in primavera cand infloresc ciresii. Cred ca e un adevarat colt de rai.
In Gent exista un bar in care am mers intotdeauna cu placere 't Dreupelkot atat pentru atmosfera cat si pentru bautura traditionala care se serveste acolo: genever. Mai ales variantele cremoase imi plac foarte mult. Unele dintre ele rivalizeaza chiar cu berile mele preferate. Si se stie ca eu tin mult la berile mele preferate :) asa ca atunci cand am auzit ca exista un muzeu national al geneverului care se termina si cu o degustare gratis mi-am zis ca nu este deloc un lucru rau de incercat.
La sfarsit de zi cu ochiul satisfacut in gradina japoneza si sufletul la muzeul geneverului, va puteti opri la o plantatie de lavanda unde se gaseste si un restaurant/cafenea foarte dragut si puteti manca ceva sau doar bea ceva intr-o atmosfera linistita ce mimeaza Provence.


No comments:

Post a Comment