Thursday, October 17, 2013

Yangon - street food


 
De fiecare data cand ajungem in Asia suntem fascinati de multitudinea de chioscuri, tonete, bucatarii umblatoare pe bicilite sau tuk tuk, mini-restaurante, tarabe etc etc etc care vand ceva de mancare. Tot felul de minunatii mai mult sau mai putin apetisante, mai mult sau mai putin identificabile si mai mult sau mai putin respectand niste standarde minime de igiena care sa te faca sa ai curajul sa le incerci. 
Recunosc ca nu suntem atat de aventurosi incat sa incercam taiteii la punga si supa la punga (mai ales cand suntem la inceput de calatorie) insa tarabele cu fructe sunt prietenii nostri cei mai buni. este ca un ritual ca inca din prima zi de calatorie sa intrebam unde este piata sau strada cu mancare si sa mergem acolo sa ne punem burta la cale cu o portie serioasa de fructe. Iar daca in Europa sunt destul de greu de convins sa mananc fruvcte, odata ajunsa in Asia parca sunt in rai. Mangosteen, dragon fruit, rambotan, tamarind, lychee si altele mai putin exotice sunt de departe mancarea noastra preferata. Ca sa nu mai spun ca Cipri are zilnic in meniu bananele alea micute numite "lady fingers". 
Iar Yangon a fost de departe locul din Myanmar unde ne-am simtit cel mai bine din punctul asta de vedere. Gasesti strazi intregi cu mancare, fructe si sucuri naturale. Locuri unde ne-am plimba la infinit ca sa observam oamenii locului si ca sa ne facem plinul cu fructe pe care in Europa am plati niste preturi de neacceptat pentru o calitate mult inferioara.
Neasteptat insa, starul sederii noastre in Myanmar a fost ananasul. Suntem de zece zile aici si nu a trecut zi in care sa nu mancam ananas. Cel mai bun ananas pe care l-am mancat in viata noastra. Ii suspectez pe oamanii de aici ca injecteaza ananasul cu miere ca altfel nu inteleg cum de poate fi atat de dulce si atat de bun.


Ananasul cel mai bun din lume

Prin piata


Jeleu

Betel de mestecat daca doriti dinti rosii

Fast food

Camionul cu banane - Oni fii pe faza :)
 
Pepene, mango, papaya, ananas - cine doreste? cine pofeste?


Tempura de tot felul


Oua - de prepelita desi din poza nu pare

Si ceva dulce

Sau si mai bine: papaya
 2 comments:

  1. Mai, Adelin, pe cuvânt dacă nu ai un talent incredibil la călătoriile astea dar mai ales la felul in care povesteşti despre ele!!! O adevărată încântare sa citesc blogul tau!

    ReplyDelete
  2. Madi eu ma bucur ca mai incat si pe altii cu o poza, o idee, o informatie. Sunt locuri minunate daca ai ochii si mintea deschisa ca sa poti sa le vezi frumusetea.

    ReplyDelete