Monday, February 24, 2014

La plimbare prin Bruxel

Bruxelul nu este nicidecum printre orasele mele preferate. Desi o explicatie logica  pentru aversiunea mea nu prea am. Este mai mult o senzatie. Pur si simplu inca de la prima noastra intalnire (eu cu orasul) am ramas dezamagita si de necucerit. Asa ca vizitele mele prin Bruxel sunt reduse la minim si doar daca este neaparata nevoie. De cele mai multe ori singura oprire (si aia pe fuga) este Abatoire unde ne facem proviziile cu produse romanesti de la magazinul Georges.
Acum o saptamana, mama a fost in vizita prin Belgia si ne-am tot gandit pe unde sa mergem pe la plimbare. Nu prea vroiam sa mergem pe departe din motive de caine ce nu mai incape in cutia de transport, asa ca in timp ce discutam posibile destinatii aproape de casa mi-am dat seama ca mama nu a fost decat o singura data in Bruxel. Si "data asta " era de acum sase ani am impresia. Am mers cu parintii in lung si in lat prin toata Europa si mama nu vazuse Atomium pana acum. Deci ne-am pus pe remediat eroarea si am decis sa facem o scurta plimbare prin capitala Europei. Nu am luat la rand toate obicetivele turistice insa ne-am oprit la cateva care se gasesc pe orice vedere din Bruxel. Imagini oarecum emblematice pe care toata lumea le stie.
Prima oprire - Atomium

Apoi la plimbare pe strada de cumparaturi si prin Grand Place. Grand place cred ca este unul dintre putine lucruri care imi plac in Bruxel.






Si nu poti pleca din Bruxel fara sa il vizitezi pe Manneken Pis (in traducere libera "baietelul care face pipi"):

Daca toata lumea stie de Manneken Pis, nu multa lume stie si de fetita care face pipi - Jeanneke Pis . Deci daca ajungeti pe fundatura unde se afla celebrul bar Delirium (poate la fel de cunoscut ca orice alta atractie din Bruxel pt ca este barul cu cele mai multe beri din lume), aruncati o privire si vis a vis de intrarea in bar unde se afla oarecum ascunsa de privirile curiosilor Jeanneke Pis.


Si nici o plimbare prin Bruxel nu se putea incheia fara o "belgian waffle" - si ea tot un simbol al tarii:




1 comment:

  1. Interesant articolul! Despre istoria Bruxelles-ului si nu numai, am scris pe:
    https://avehistoria.blog/

    ReplyDelete