Thursday, September 6, 2018

La pas sau pe apa prin Venetia



A inceput sa devina traditie ca in fiecare an sa organizam un city-trip impreuna cu parintii. 
Acum trei ani am fost in Roma impreuna.
Acum doi ani am fost in Madrid. 
Iar anul asta dupa foarte multe dezbateri am hotarat sa mergem in Venetia.
Ne-am gandit ca parintilor o sa le placa foarte mult orasul pentru ca este ceva ce nu au mai vazut pana acum. Au fost in Brugge. Si au fost in Giethoorn. Dar una e Venetia.

Iar intuitia noastra nu numai ca a fost cum nu se poate mai corecta. Dar chiar am subestimat cat de mult o sa le placa.

Am luat vaporetto nr 1 de la Piazzale Roma unde parcasem masina catre statia Giardini (unde aveam cazarea) si au fost complet fermecati din prima secunda cand am ajuns pe Grand Canal. 

Pe mine nu m-a cucerit Venetia atunci cand am vizitat-o prima data, dar acum ca am vazut-o oarecum prin ochii lor pot sa spun ca mi-a placut de sute de ori mai mult. Parca nici nu am mai observat toate casele lasate in paragina. Si parca nici aglomeratia nu mai m-a derajat la fel de mult. Iar caldura e grea doar daca o lasi sa fie grea. La fel ca ei, m-am concentrat si eu doar pe lucrurile frumoase. Iar Venetia are si o gramada lucruri frumoase. Nu degeaba milioane de turisti o invadeaza in fiecare an.

Si daca tot aminteam de Vaporetto 1 atunci sa incepem prin a spune ca eu cred ca cel mai placut mod sa vezi Venetia este de pe apa. 

Este aglomerat? Este incet? Este ineficient? 
Poate. Dar toate astea dispar daca  nu te grabesti nicaieri. Mergi si ia vaporetto de la capat de linie si alege unul dintre locurile din exterior de unde poti sa admiri privelistea in voie. 

De exemplu nr. 1 luat de la Piazzela Roma o sa te plimbe pe Grand Canal si o sa vezi toate obiectivele extrem de importate din Venetia:










In ultima zi, mama a venit si m-a intrebat daca nu avem timp sa mai luam o data un vaporetto sa mai ne plimbam nitel ca ei tare mult i-a placut. 

Si cum as fi putut sa spun nu, cand ma uitam cum ii zambeau ochii. Asa ca am luat vaporetto nr. 2 de la San Zaccaria si am pornit ca sa vedem si parte dintre Giudecca si Dorsoduro.

Toate rutele de vaporetto impreuna cu programul le gasiti aici






Vaporetto este folositor si iti ofera acces practic peste tot in Venetia, insa daca esti in Venetia atunci cum ai putea sa nu mergi si cu gondola? Aceleasi ape dar o perspectiva cu totul diferita.






Si dupa atata plimbare cu barca vine timpul si de umblat pe jos:






Cu mintea potrivita, Venetia este minunata indiferent de unde si cum ai privi-o.

No comments:

Post a Comment