Monday, May 12, 2014

Planul pentru Iordania

Anul trecut am ajuns la concluzia (a se citi l-am batut la cap pe Cipri pana a acceptat) ca anul asta sa avem trei concedii in locuri de departe in loc de doua (city trip urile si week endurile lungi prin Europa nu se pun la socoteala). Si da inca ma mai plang ca este putin :) 
Dar conditia impusa de Cipri a fost ca numarul de zile si bugetul pentru toate vacantele sa nu explodeze ci sa ramana comparabil cu doua vacante. Prin urmare abordarea mea a fost sa impart vacanta de vara care era de 23 de zile de obicei in doua vacante mai scurte si mai ieftine. Iar anul asta variantele ieftine si scurte au fost: Iordania cu 10 zile in perioada 23 mai-1 iunie si Iran cu 17 zile in perioada 15 august-30 august. Si nu, nu este nevoie sa faceti suma celor doua vacante. Nici tu Cipri nu trebuie sa faci asta. De fapt cel mai bine ar fi sa uiti ce tocmai ai citit. La fel cum ar fi bine sa ne loveasca o amnezie si dupa ce vedem bugetele celor doua calatorii. Dar pe cuvant ca nu a fost intentionat. Eu chiar am crezut ca pot imparti egal o vacanta la doi. Cand cititi asta va rog sa va imaginati cum dau din gene inocent.
Vacanta in Iordania se apropie vertiginos asa ca pun planul de bataie pe blog asa cum fac intotdeauna. 
Iordania este o destinatie destul de populara insa majoritatea turistilor merge prin agentie in grup organizat. Pe noi nu ne prinde o astfel de vacanta asa ca am decis sa ne facem un itinerariu pe care sa mergem pe cont propriu. Inchiriem o masina pe toata durata vacantei si ne facem ca intotdeauna rezervarile la hotel dinainte de vacanta. Este prima data cand inchiriem o masina (am mai facut asta in Bali dar doar pentru 2 zile si era de la vecinul de vis a vis de hotel deci nu se pune la socoteala) asa ca avem ceva emotii dar sa speram ca decurge fara probleme.
Itinerariul este urmatorul:
23 Mai - 18.15 Bruxel- 23.35 Istanbul (Flight TK 1940)
24 Mai - 00.35 Istanbul - 3.35 Amman (Flight TK 0814). Inchiriat masina si plecat direct catre Wadi Rum. Inchiriat de la Beduin Directions un tur de doua zile in desert. noaptea ne-o petrecem intr-o tabara in desert.
25 Mai - Wadi Rum. Plecare seara catre Petra. 
Cazare 25 Mai-28 Mai Hotel Tetra Tree Wadi Musa.
26 Mai - Petra
27 Mai - Petra
28 Mai - Mergem pe King's Highway catre Marea Moarta. Pe drum ne oprim la castelele cruciatilor de la Karak si Shobak.
29 Mai - O zi sa vizitam Desert Castles.
Cazare 29 Mai-31 Mai Amman Pasha Hotel.
30 Mai - Excursie pentru Jerash, Umm Qais, Ajloun
31 Mai - Amman si Madaba si condus seara tarziu catre aeroport.
1 Iunie -03.15 Amman - 06.10 Istanbul ( Flight TK 0815) ; 07.50 Istanbul - 10.15 Bruxel.

Pentru o idee despre itinerariu aruncati un ochi pe site-ul celor de la Rought Guide.


          

2 comments:

  1. Un intinerar complex. Sunt curioasa si de buget daca se poate ...

    ReplyDelete
  2. O sa scriu un post special despre costuri.
    Dar asa ca suma generala noi am cheltuit undeva in jur de 2500 de euro pentru doua persoane si fara sa facem economii. Se poate mai ieftin. Insa Iordania nu e deloc o tara ieftina. Noi cum am calatorit in ultimii 5 ani numai prin Asia, am ramas un pic uimiti sa platim pe mancare si bautura mai mult decat in Belgia.

    ReplyDelete