Acum cateva saptamani m-a anuntat Cipri ca trebuie sa ma traga de urechi in numele mamei lui care i-a atras atentia ca nu am mai scris de foarte mult timp nimic pe blog si le lipseste sa citeasca despre locatiile pe unde ne mai plimbam.
Cel mai important motiv pentru care am inceput blogul a fost ca parintii nostri sa poata citi pe indelete povestile noastre de calatorie. Ei sunt atat de dornici sa afle ce am mai invatat/experimentat/savurat prin plimbarile noastre iar noi nu apucam mai niciodata sa le spunem prin voi grai toate astea. Cand ne auzim la telefon nu stim despre ce sa vorbim mai repede iar mama cel putin are mai mult noroc ca eu scot mai multe propozitii per convorbire decat Cipri cu parintii lui. Parintii lui Cipri trebuie sa se multumeasca cu 2 expresii onomatopeice si trei mormaituri. Exagerez nitel dar nu mult. Iar cand ajungem sa fim fata in fata si sa avem timp mai mult de stat la taclale avem deja cateva calatorii facute in ultimele luni si nu stii cu care sa incepi mai repede. Scrisul a venit ca o solutie evidenta si parintii au devenit cititorii mei fideli. Insa in ultimul timp am cam uitat asta. Tot la fel cum am cam uitat cat de mult le lipseste sa vorbeasca cu noi. Insa sper sa remediez pentru ca ei nu merita sa ii pun saracii mereu la coada listei de prioritati. Desi este usor sa faci asta cand ai parte de toata ingaduinta din lume. Altfel ar fi daca ar batea din picior. Dar nu le este felul.
De cateva luni am fost numita "technical lead" la un proiect foarte dificil si m-am trezit ca am atat de multa munca cum nu am avut niciodata in viata mea. Si mai ales ca am munca cu care nu sunt obisnuita. Eu eram cercetatorul boem prins intre doua conferinte si trei sedinte cu diverse universitati. Iar acum m-am trezit ca am de la munca de inginer, la coordonearea echipelor de ingineri mecanici, electronici si software, la discutat cu furnizori, la achizitionat aparatura pentru o linie de productie si pornit linia de productie. Practic trebuie sa imi fac si munca mea dar sa si coordonez tot ce presupune proiectul de la stagiul de design la productie.
Dar este un super proiect si CTO-ul uneia dintre cele mai mari case de productie de la Hollywood (care ne este partener de nadejdie in proiect) ne-a zis ca daca chiar ne iese ce vrem noi sa ne iasa apai avem sanse la un Oscar tehnic. Deci cu gandul la Oscar bagam tare pe plantatie. Curaj gaina ca te tai :)
Insa gata cu scuzele. Sa incep sa scriu si despre ce zice titlul ca ar trebui sa scriu: Planul pentru Brunei si Borneo.
Probabil ati observat ca episoadele din categoria "Planul pentru" vin inainte de o vacanta. De data asta vine insa la aproape doua luni dupa pentru ca vacanta a fost de fapt in luna mai. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
Probabil va uitati la cele doua destinatii si va intrebati de unde ne-a trecut prin cap asa ceva. Omul normal se duce si el prin sudul Frantei, Grecia si Italia. Iar daca este ultra-super-aventuros se duce in Croatia. Noi ne ducem in Brunei si Borneo.
Pai ce ne-a determinat sa mergem acolo au fost: urangutanii Sipadan.
Tot nu va este mai limpede situatia?
Hai sa incercam mai pe indelete:
- Urangutanii. Specia noastra se pricepe de minune la exterminat alte specii. Putem sa scriem tratate pe tema asta. Suntem buni. Foarte buni. Iar urangutanii sunt una dintre speciile care sufera serios din cauza a cat de bine ne pricepem noi la exterminare. In momentul de fata mai sunt doar doua locuri in intreaga lume unde exista urangutani in libertate: Borneo/Kalimantan si Sumatra. Asa ca daca iti doresti sa vezi urangutani in libertate, asa cum imi doream eu, nu prea ai multe variante. Urangutanii sunt principalul motiv pentru care am vrut sa merg in Borneo. Iar odata ajuns in Borneo vei descoperi ce inseamna "dezastru ecologic". Dar despre asta o sa scriu pe larga in alt articol.
- Sipadan. Oricine a citit povestile nostre de la ultimele calatorii stie cat de mult ne plac scufundarile. Practic toate vacantele mari din ultimii ani au fost contruite in jurul scufundarilor. Iar Sipadanul este una dintre destinatiile - Mecca pentru scufundatori. Orice pasionat de scufundari stie ce este Sipadan. Si orice pasionat de scufundari isi doreste sa ajunga in Sipadan. Deci si noi :)
- Brunei a venit ca o curiozitate. Un stat Islamic cu un "sultan" controversat care se pare ca a fost principala inspiratie pentru dictatorul lui Sacha Baron Cohen. Un sultan cu o gramada de ciudatenii. Si o tara cu multe ciudatenii. Toate generate de prea multi bani facuti din petrol. Eram curiosi sa vedem cu ochii nostrii cum e situatie "pe teren". Si cum eram la 20 de minute de capitala Bruneiului nu am stat prea mult pe ganduri.
- Si daca tot eram in Borneo (Sabah) am zis sa dam o fuga si pe un munte - Kinabalu. Cipri sa dea o fuga la propriu iar eu la figurat. Cei 1095 de metri altitudine s-au dovedit a fi semnificativ mai solicitanti decat ne inchipuiam initial. Dar poate de asta ne-a placut atat de mult.
Programul pe zile:
10 mai - plecare din Amsterdam cu China Southern spre Kota Kinabalu
11 mai - Kota Kinabalu, cazare Dreamtel Kota Kinabalu
12 mai - plecare spre Brunei cu Royal Brunei, cazare Badi'ah Hotel in Bandar Seri Begawan
13 mai - Bandar Seri Begawan, zbor seara care Kota Kinabalu
14 mai - Kota Kinabalu, cazare Dreamtel Kota Kinabalu
15 mai - Hiking Mt. Kinabalu
16 mai - Hiking Mt. Kinabalu
17 mai - zbor spre Sandakan, pachet 3 zile/2 nopti pentru Kinabatangan cu cei de la Myne Resort
18 mai - Kinabantangan
19 mai - Kinabatangan, zbor spre Tawau si cazare la Rooms
20 mai - La scufundari in Sipadan/Mabul/Kapalai cu Seaventures
21 mai - Seaventures
22 mai - Seaventures
23 mai - Seaventures
24 mai - Seaventures
25 mai - Seaventures, transfer catre Tawau si cazare la Rooms
26 mai - zbor catre Kota Kinabalu si seara zbor catre Amsterdam