Friday, March 23, 2018

La plimbare in Sydney - Manly Beach

Probabil toata lumea stie cum este cand te apuci de planuit o plimbare pe undeva si verifici ce este de vizitat si tot dai peste zeci de pagini web cu : "Top 10 things to do in..." sau "Top 5..." sau "Best things to do in..." si alte topuri si topulete de tot felul. 

Cand planuiam zilele de stat in Sydney era o activitate care aparea in toate topurile astea: mersul cu ferry pana in Manly. Motivul principal fiind faptul ca este cel mai ieftin mod sa vezi panorama orasului de pe apa. Evident ca poti sa mergi cu un tur. Sau poti sa inchiriezi o barca numai pentru tine. Sau poti sa inchiriezi un kayak daca ai suficient sange rece sa navighezi printre sutele de ambarcatiuni de toate dimensiunile. Dar cand vine vorba de solutie ieftina si eficienta: ferry-ul spre Manly pare a fi lozul castigator.

In plus plaja din Manly parea foarte draguta din poze ceea ce, combinat cu promisiune unor privvelisti interesante, nu m-a facut sa stau pre mult pe ganduri. Ultima noastra zi in Australia a fost petrecuta in Manly. Si concluzia noastra a fost ca isi merita pe deplin locul in topuri: privelistea de pe ferry este foarte frumoasa asa ca va sfatuiesc sa fiti printre primii care se urca pe ferry si sa ocupati un loc afara ori astfel incat sa priviti catre oras, plaja din Manly este interesant dar si foarte plina si in plus puteti sa faceti o plimbare foarte draguta spre Shelly Beach si prin padurea de langa.

Ferry-ul se ia din Circular Quay (Warf No. 3), dureaza in jur de jumatate de ora si costa 15 dolari pt dus-intors daca folositi un card Opal (ceea ce va sfatuiesc).

Si sa trecem la fotografii.

Sydney vazut de pe ferry:

Poate alegeti o ora mai buna decat noi - pt facut poze
Sydney Opera
Vasul verde cu galben este ferry-ul public
Cu ditamai vasul de croaziera in Circular Quay

 La plimbare prin Manly:Spre Shelly Beach:


Cu ochii pe surferi:
Si prin padurea din apropiere:


Wednesday, March 21, 2018

La plimbare in Sydney - De la Coogee la Bondi

Era ultima zi in Australia. 

Stateam la taclale pe malul oceanului pe plaja din Coogee (Sydney), dupa o zi de umblat si analizam ce ne-a placut si ce nu in vacanta. 

Surpriza venea de la faptul ca ne-a placut Sydney-ul foarte mult. Iar noi nu suntem deloc turisti urbani. Preferam oricand o plimbare prin padure decat un city-trip. Si un stat la o cabana uitata de lume in loc de hotel in mijloc de haos. Si totusi Sydney-ul ne intrase in suflet.

Explicatia, cred eu, ca este strans legata de concluzia lui Cipri: "Orasul asta este perfect pentru un triatlonist: ai unde sa inoti, ai trasee perfecte de alergat si dealuri pentru mers cu bicicleta". 

De ceva ani, am tot observat ca orasele care ne plac cel mai mult sunt orase extrem de sportive. De active. Orase unde esti incurajat sa iti petreci timpul afara. Si unde chiar ai ce sa vezi cand esti afara.

San Francisco este un astfel de exemplu. Iar Sydney este poate chiar mai ofertant decat San Francisco.

Pe unde poti sa alergi in Sydney? 

Pai iaca celebra poteca dintre plajele Coogee si Bondi.


13 Km de privelisti bune sa iti luxeze maxilarul. 
Si de plaje pe toate gusturile

Am pornit din Coogee


In fata noastra apar tot felul de golfulete si plaje
Ne oprim la o baie?

Cararea este foarte usor de urmat

Si trece si prin locuri mai neobisnuite - un cimitir cu vedere
Iar la plaja

Poate nu va plac valurile
Bondi