Friday, March 23, 2018

La plimbare in Sydney - Manly Beach

Probabil toata lumea stie cum este cand te apuci de planuit o plimbare pe undeva si verifici ce este de vizitat si tot dai peste zeci de pagini web cu : "Top 10 things to do in..." sau "Top 5..." sau "Best things to do in..." si alte topuri si topulete de tot felul. 

Cand planuiam zilele de stat in Sydney era o activitate care aparea in toate topurile astea: mersul cu ferry pana in Manly. Motivul principal fiind faptul ca este cel mai ieftin mod sa vezi panorama orasului de pe apa. Evident ca poti sa mergi cu un tur. Sau poti sa inchiriezi o barca numai pentru tine. Sau poti sa inchiriezi un kayak daca ai suficient sange rece sa navighezi printre sutele de ambarcatiuni de toate dimensiunile. Dar cand vine vorba de solutie ieftina si eficienta: ferry-ul spre Manly pare a fi lozul castigator.

In plus plaja din Manly parea foarte draguta din poze ceea ce, combinat cu promisiune unor privvelisti interesante, nu m-a facut sa stau pre mult pe ganduri. Ultima noastra zi in Australia a fost petrecuta in Manly. Si concluzia noastra a fost ca isi merita pe deplin locul in topuri: privelistea de pe ferry este foarte frumoasa asa ca va sfatuiesc sa fiti printre primii care se urca pe ferry si sa ocupati un loc afara ori astfel incat sa priviti catre oras, plaja din Manly este interesant dar si foarte plina si in plus puteti sa faceti o plimbare foarte draguta spre Shelly Beach si prin padurea de langa.

Ferry-ul se ia din Circular Quay (Warf No. 3), dureaza in jur de jumatate de ora si costa 15 dolari pt dus-intors daca folositi un card Opal (ceea ce va sfatuiesc).

Si sa trecem la fotografii.

Sydney vazut de pe ferry:

Poate alegeti o ora mai buna decat noi - pt facut poze
Sydney Opera
Vasul verde cu galben este ferry-ul public
Cu ditamai vasul de croaziera in Circular Quay

 La plimbare prin Manly:Spre Shelly Beach:


Cu ochii pe surferi:
Si prin padurea din apropiere:


No comments:

Post a Comment