Picturile din Kakadu sunt cele care ne-au adus in acest parc, insa vegetatia, fauna si formatiunile de roci au fost cele care ne-au facut sa il apreciem atat de mult.
Kakadu ne-a oferit ceea ce ne-a lipsit pe Great Ocean Road - posibilitatea sa exploram zona si la picior nu doar din goana masinii. Si in fiecare zi am ales o ruta, mai scurta sau mai lunga, pe care sa ne plimbam in voie.
Cand ai un parc national mare cat o tara (este cat Slovenia, sau jumatate de Belgie) ai de unde alege cand vine vorba de plimbat. Chiar si in sezonul ploios, asa cum am fost noi, cand multe drumuri sunt inchise turistilor.
Pe site-ul parcului gasiti tot felul de itinerarii din care va puteti inspira. Iar la intrarea in parc va sfatuiesc sa va opriti la Bowai Visitor Center ca sa aflati ce anume este deschis in perioada respectiva si la ce tururi conduse de aborigeni puteti participa.
Prima plimbare pe care am facut-o a fost - "Bardedjilidji walk" are doar 2.5 km dar pentru caldura sufocanta din miezul zilei a fost mai mult decat suficient. Mie imi place foarte mult tipul asta de relief cu roci vechi de sute de milione de ani macinate de vant si ploi de ajung sa para ca o bucata de dantela.
Acelasi lucru l-am intalnit de curand si in Oman doar ca in Oman nu era deloc atat de verde. In Australia combinatia de roci rosii ca focul, verdele ierbii si copacilor si albastrul pur al cerului parca era scos din Photoshop. Ca sa nu uit - noi nu prelucram deloc pozele. Deci daca culorile sunt saturate este numai "vina" lor :)
Urmatoarea oprire a fost la Ubirr. Cel mai conoscut loc pentru "rock art" dar si un loc absolut uimitor de unde sa vedeti apusul:
Cand ne-am mutat in a doua zona importanta pentru "rock art" am adaugat si o noua ruta de mers pe jos - "Gubara walk" . Unde a trebuit sa ne facem curaj sa trecem de semnele pentru crocodili:
Nanguluwurr este locul cu picturile uimitoare de care spuneam mai sus. La fel de interesante ca la Ubirr si la fel ca la Ubirr un loc foarte frumos pentru vazut apusul:
Si apropos: jumatate din suprafata parcului este detinuta de aborigeni. Iar trecerea in parte lor se face doar cu permis. Iar in sezonul ploios arata cam asa:
Mai multe fotografii gasiti aici:
https://www.flickr.com/photos/le_mans/albums/72157688974739650