Friday, December 2, 2011

Cum si unde sa conduci un Ferrari?

Nu stiu sotii altora cum sunt dar cel aflat in posesia mea are o pasiune pentru masini in general si pentru masinile Ferrari in special. Si pentru ca cel putin deocamdata nu ne isi permite decat sa viseze la una m-am gandit sa ii fac o surpriza si m-am pus pe cautat posibilitati de a conduce pe un circuit un Ferrari.
Initial am gasit in Marea Britanie dar cum nu acceptau decat permis englezesc am batut google-ul in lung si in lat in cautarea varientei belgiene/frantuzesti/nemtesti/olandeze etc..Si pana la urma am gasit ceva in Valonia. Sprint Racing organizeaza periodic stagii de pilotaj pe circuitul de la Mettet unde poti sa conduci la alegere Ferrari, Porsche, Lamborghini, Mustang, Aston Martin sau sa faci combinatii diverse pentru a le putea compara.
Cipri a avut parte de un stagiu Ferrari care cuprindea:
-2 ture la bordul unui Porsche Cayenne condus de un instructor pentru a i se explica circuitul si care sunt regulile de urmat daca vrei sa maximizezi sensatiile si sa minimizezi timpul necesar parcurgeri lui:
-apoi patru ture la bordul unui Ferrari cand avea in dreapta si un instructor care ii explica cand, unde si cum ar trebui sa franeze sau sa accelereze.
-si apoi doua ture la bordul unei masinute de curse conduse de un pilot unde probabil ideea era sa vada cam cat de tare se poate merge pe circuitul ala...de aia aceasta parte se si numea "botezul vitezei".

Asa ca intr-o zi frumoasa si insorita de primavara am plecat cu mai mult sau mai putin entuziasm spre circuit. Cred ca ghiciti cine era cel responsabil de a avea mai mult entuziasm :)
Odata ajunsi la circuit a inceput tirada de : "oau". "uite ce frumos", "nemaipomenit", "foarte tare" si altele de genul asta cum nu mai auzisem din gura omului meu niciodata. 
Totul a decurs foarte bine si foarte frumos si tot ce pot sa spun eu este ca a fost foarte impresionat de experienta cu pricina. Pentru detalii tehnice intrebati-l pe el. Eu doar garantez, dupa zambetul mare de pe fata lui, ca este ceva ce merita incercat daca sunteti pasionati de masini.

Link-urile pentru circuitul de la Mettet si pentru scoala de pilotaj sunt:

Circuitul Mettet

Circuitul Mettet

Ce masina doriti? Un Lamborghini?


Alt Lamborghini?

Un Ferrari?

Aveti o intreaga parcare la dispozitie...

Pregatit pentru cursa...

Luand in primire instrumentul muncii...

Si gata...a plecat.

Cred ca i-a placut

Si la final botezul vitezei.

1 comment: