Tuesday, March 25, 2014

Boudhanath


Stupa Boudhanath este una dintre cele mai mari stupe circulare din Nepal si in mod sigur un loc considerat sfant de catre buddhisti tibetani si nu numai. Si fiind monument patrimoniu unesco, atrage ca un magnet turistii de pretutindeni.
Se aflla foarte aproape de Pashupatinath asa ca cele doua locatii pot fi vizitate cu usurinta in aceeasi zi. asta este ce am facut si noi. Dimineata devreme am luat un taxi din Thamel pana in Pashupatinath am stat cateva ore bune vizitand acest loc hindus extrem de interesant despre  care voi scrie mai tarziu, si de acolo am mers pe jos pana la stupa. iar dupa ceva timp de invartit in jurul stupei si admirat oamenii am luat un taxi inapoi catre Thamel.
Ca intotdeauna, probabil ca stupa mi-ar fi placut mult mai mult daca nu veneam exact dupa vizitarea lui Pashupatinath care pe mine m-a lasat pentru mult timp pe ganduri si care m-a fascinat cu totul. Cand am ajuns la stupa eram inca sub influenta celor vazute la templul hindus si locul de cremare asa ca stupa a fost mai mult un loc unde sa stau sa incerc sa las lucrurile proaspat vazute sa se aseze in liniste.
Oricum ar fi Boudhanath este un loc minunat unde sa stai sa iti tragi sufletul dupa umblat prin nebunia Kathmandu-ului si sa admiri oamenii din jur. Am auzit/intalnit oameni cu adevarat fascinati de stupa, asa ca in mod clar trebuie sa ii fie data o sansa sa cucereasca.
No comments:

Post a Comment