Tuesday, March 4, 2014

Everest base camp - Ziua 8

Ziua 8 este ziua cea mare.
Ziua in care o sa ajungem in cel mai inalt punct atins de picioarele noastre in viata asta.
Ziua in care o sa urcam pe Kala Pattar si o sa ne minunam la vederea atator varfuri peste 6500 de metri. De la Kala Pattar se vad urmatorii munti: Lingtren (6713m), Khumbtse (6639 m), Changse (7550 m), Lhola (7268 m), Everest (8848m), Lhotse (8516 m) si Nupse (7864 m).Asta pe o parte pe cealalta se mai vad si altii dar pentru ca nu au Everest ul pe partea aia e mai putin populara :)
Ziua in care o sa ajungem la Everest base camp si o sa plecam respectos capul in amintirea tuturor acelor nebuni ce urca an de an pe Everest.
Ziua in care ne-am dat seama cat de norocosi suntem ca putem sa vedem astfel de locuri minunate care te lasa fara grai.
Ziua in care intr-un final picioarele noastre or sa fie puse serios la incercare pentru ca este ziua in care trebuie sa mergi din Labouche pana in Gorak Shep la 5140 m. Apoi urcat la Kala Pattar (5550 m), coborat inapoi in Gorak Shep si plecat catre Everest Base Camp. O zi pentru oameni cu picioare serioase. O zi ce in nici un caz nu este pentru oricine deci ganditi-va bine daca credeti ca puteti asa ceva daca nu mutati EBC pentru a doua zi sau nu o faceti deloc. 
Este o zi lunga inceputa devreme dimineata in jur de 7.00 si terminata seara tarziu cand soarele se ascundea dupa optomiarii planetei.Insa nici oboseala, nici altitudinea, nici durerea de picioare nu au avut nici cea mai mica putere sa influenteze cat de incantati am fost de ceea ce am vazut. Este al doilea cel mai frumos lucru vazut in viata noastra de calatori. Ceva ce nu se va uita prea curand.
Nu o sa scriu prea mult despre ziua asta care ne-a facut sangele sa curga mai repede prin vene ci o sa las pozele sa vorbeasca:
La drum ca avem treaba astazi

Greu la deal cu boii mici

Ghetarul Khumbu

Daca va uitati atent vedeti si oamenii printre pietroaiele gigant

Oameni ca niste furnici

Parca totul pare mic in peisajul asta

Si am ajuns la Goran Shep

Dar nu e timp de stat asa ca pornim spre Kala Pattar

Everest



Poza cu Everest ca sa aratam la nepoti











Hai sa coboram ca ne ia vantul



In plus EBC ne asteapta


Superman :)


Ce mici parem...peste tot
 


EBC se afla pe un ghetar



Poza pentru posteritate de la un EBC gol pentru ca nu era sezonul de urcat pe Everest

Test de vedere: gasiti oamenii

Si gata ziua.

No comments:

Post a Comment