Friday, May 23, 2014

Padurea Neagra (Partea II)

Daca in prima zi in Padurea Neagra am avut parte de o vreme de ai fi preferat vremea din Belgia in schimb, a doua zi a fost mult mai buna si ne-am bucurat de soare caldura si suficienta vizibilitate incat sa intelegem de ce plimbarea prin Wutach Gorge este atat de laudata si populara.
Ne-am trezit relativ devreme pentru ca ambii parteneri de calatorie (Rex si Cipri) se trezes de obicei de la prima intentie a unei raze de lumina de a aparea pe cerul de deasupra ta. Am impresia ca uneori folosesc chiar si alte fusuri orare doar ca sa fie siguri ca se trezesc suficient de devreme si nu ii prinde raza de lumina inca in pat. Ne-am infruptat din micul dejun copios de la peniunea nostra simpatica si apoi am plecat catre locul de pornire pentru hiking.
Noi am ales sa facem partea cea mai populara si cea mai interesanta se pare a plimbarii din lungul raului intre Lotenbachklamm aflat imediat dupa iesirea din satul Gündelwangen (acolo am parcat noi masina) si Wutachmühle. Se poate incepe insa fara sa pierzi nimic si din Schattenmühle (jumatate de ora de mers pe jos de locul unde am parcat noi masina) si avantajul ar fi ca in Schattenmühle gasesti o parcare foarte mare si chiar si un restaurant unde poti manca sau bea ceva.
Intreg traseul are 15 km si estimarea pe care am gasit-o pe net a fost ca se poate face in cinci ore. Problema noastra a fost ca in perioada in care am mers noi autobuzele turistice Wanderbus Wutachschlucht inca nu circulau (incep pe 26 Aprilie) si nici alte autobuze normale nu erau pe week and. Asa ca am sfarsit prin a face traseul de doua ori: ne-am dus pana la Wutachmühle si ne-am intors. In total nu au fost 30 de km ci doar 28 si i-am terminat in sapte ore. Nu am mers foarte repede si am facut muuulte orpiri pentru poze si pentru Rex sa mai inoate nitel sau doar sa topaie ca o capra prin rau.
Ne-am pus nitel picioarele la lucru dar a fost o plimbare extraordinar de frumoasa pe care o recomand oricui. Nu trebuie sa faceti nebunia noastra cu 28 de km. Nici macar tot traseul de 14. Se pot gasi foarte usor sectoare mai mici pe care sa mergeti. Pentru o zi de stat in natura este o solutie ideala.
Pentru mai multe detalii despre trasport aruncati un ochi pe site-un asta.








 Destul de obositi si plini de noroi, am decis ca dupa hiking sa nu ratam ocazia si sa mergem sa vedem izvoarele Dunarii. Recunosc insa ca nu stiu daca le-am vazut sau ce am vazut. Dar pentru ca nu mai aveam chef de umblat de colo colo am decis eu ca aia e Dunarea si basta. :)
La plimbare prin Donaueschingen

Donaueschingen

Donaueschingen

Am mai dat o fuga pe la Titiseepentru un cartof si un carnat si apoi am mers obositi dar fericiti catre hotel.
Dupa cum vedeti mare lucru nu pot spune ca am vizitat in cele doua zile pline de stat prin Padurea Neagra. Insa nu asta a fost motivul pentru care am mers acolo. Noi vroiam sa mergem intr-un loc cu paduri, dealuri si rauri si sa ne plimbam hai hui. Si chiar am gasit un loc care ne-a indeplinit toate dorintele si care a fost fix pe gustul nostru.
E o zona pitoreasca si foarte frumoasa. O zona in care cu siguranta ne vom mai intoarce pentru ca are foarte mult potential.


No comments:

Post a Comment