Monday, July 7, 2014

Amman

La sfarsitul calatoriei nostre prin Iordania, ne-am luat cazare pentru doua nopti in Amman si planuiam sa nu stam prea mult prin oras ci sa facem excursii mai pe aproape sau mai pe departe. O zi vroiam sa ajungem la Castelele din desert, o zi in partea de nord la Jerash, Umm Qais si Ajloun si apoi in ultima zi sa ne plimbam prin Amman si prin Madaba. Insa leneveala de la Marea Moarta si faptul ca am inclus in program vizita la Bethany Beyond the Jordan ne-a facut sa schimbam un pic activitatile din ultimele zile si am renuntat la Castelele din desert si la Madaba iar Ammanul l-am vazut printre picaturi. Adevarul este ca initial ne gandeam sa ne intindem perioada de leneveala si in Amman si sa stam mai mult prin oras insa din ce am vazut, nu ne-a convins nimic sa poposim mai mult decat "printre picaturile" mai sus mentionate.
Nu este un oras urat si nici imposibil de suportat din cauza aglomeratiei si haosului insa pur si simplu nu ne-a vorbit pe limba noastra.
Noi am ales sa stam la un hotel in partea veche a orasului. Deasupra noastra era Citadela si vis a vis Amfiteatrul Roman (cele mai importante atractii ale Ammanului). Si cred ca am facut foarte bine. Pentru ca Ammanul este un amestec uimitor de nou si vechi. Si din punctul meu de vedere partea veche a orasului este locul unde vei simti cu adevarat ca esti in Orient. Orasul nou cu mallurile, casele si cladirile de birouri ce pot fi transpuse in orice alt loc de pe pamant nu m-a atras cu nimic. Orasul vechi insa este plin de viata. Te poti plimba ore in sir pe stradutele aglomerate si pline de magazine de tot felul. Te poti aventura prin piata sa iti iei ceva fructe. Sau si mai bine prin bazarul cu aur daca vrei ca amintire niste cercei macar. 
In mod sigur hotelurile din partea veche nu sunt la fel de luxoase ca cele din partea noua insa compenseaza prin animatia locului.
Concluzia mea a fost ca Ammanul este un loc foarte bun pentru a face excursii de o zi catre partea de nord, catre castelele din desert sau catre Madaba deci numarul de zile de stat in capitala trebuie sa ia neaparat in considerare excursiile de o zi. Si pentru orasul in sine cred ca o zi este deja mult prea mult mai ales daca mai ai si cateva seri, dupa excursii, in care sa te plimbi si sa iei pulsul strazilor din partea veche a orasului.
Orasul vazut de la Citadela
La plimbare prin Citadela
Si Amfiteatrul ascuns printre cladiri
Si cu zoom in cazul in care l-ati ratat in poza precedenta
Noaptea piata din fata Amfiteatrului este plina de oameni
Prin piata
Pe la magazine
Cadouri pt pitici
Sau mai putin pitici
 

No comments:

Post a Comment