Friday, April 3, 2015

Surprize-Surprize...


Cat timp ne-am plimbat prin Jaipur am fost intr-un continuu proces de bombanire si am ajuns la concluzia clara ca nu trebuia sa punem orasul asta in itinerariul nostru pentru nimic in lume.
Nici macar micul dejun extraordinar de bun servit in gradina linistita de la Arya Niwas nu a reusit sa ma imbuneze prea tare.
Parca nu imi venea deloc sa ma urnesc de la masa si sa dau iar de uratenia absoluta a orasului.
Cu incapatanare m-am mosmondit vreo ora ca sa termin de mancat si am baut toate tipurile de lichide din meniul pentru micul dejun. Nu imi venea deloc sa ma ridic de la masa si cu greu mi-am facut curaj si am pornit la drum.
Planul pe ziua de astazi era sa iesim din oras (11 km) si sa mergem sa vizitam palatul Amber si fortul Jaigarh. Nu aveam deloc asteptari mari mai ales ca eram cu capsa pusa dar macar ieseam din oras. Am luat un tuk tuk si incet incet am inceput sa ne facem loc prin nebunia traficului din oras catre Amber.
Cand intr-un final ne-am debarcat in fata intrarii am ajuns la concluzia ca surpriza oferita de Agra a fost nimica toata pe langa Jaipur si Amber.
Pe cat de mult am urat Jaipurul pe atat de mult am iubit Amberul.
India a avut darul sa imi arate niste cladiri cum nu am crezut ca pot exista in afara unor filme gen "Stapanul inelelor", "Hobbit" sau alte filme fantastice cu orase create pe calculator. 
Cred ca vreo 15 minute nu am facut altceva decat sa stau in fata intrarii sa ma uit in sus la palat si sa il intreb pe Cipri oare cum poate exista ceva atat de frumos la doar doi pasi de un oras atat de urat? 
Prin urmare in nici un caz nu scoateti Jaipurul din itinerariu. Pentru ca la doar 11 km de el gasiti un palat si un fort parca din alta lume.
Dar asta e  "Incredible India".
Asta am vazut odata debarcati din tuk tuk

Si asta
Cu elefantul la plimbare prin palat
Prin palat


Detalii
Deasupra palatului se vede fortul deci hai sa urcam
Vedere catre palat de la fort
Din pacate este greu de apreciat dimensiunile dintr-o astfel de fotografie. Dar credeti-ma ca este mare...
Alte vederi din fort

Si o cobra pentru curajosi. Eu eram disparuta de cum am auzit muzica.

No comments:

Post a Comment