Wednesday, August 12, 2015

Coada mare mon cher la Disneyland

Nu este nici o surpriza pentru nimeni ca un week end in iulie sau august la Disneyland este aglomerat.
Atat de aglomerat incat poti sa juri ca toti copiii Europei s-au strans acolo. Parca ar fi o invazie a piticilor.
Din fericire multi dintre micii vizitatori sunt interesati mai mult de facut poze cu personajele Disney sau de parade decat de dat in tot felul de nebunii. Din pacate chiar si asa cozile sunt semnificative.
Cum nu sunt nici un pui de zeu nu am solutia salvatoare pentru a nu sta la coada la Disneyland. Insa am un sfat care sa faca asteptarea suportabila si sa iti permita sa folosesti timpul cat mai eficient: FASTPASS.
La multe dintre atractiile mari din ambele parcuri exista niste masinarii unde iti scanezi biletul de intrare in parc si primesti un biletel care iti indica o ora la care ai voie sa te intorci la atractie fara sa astepti la coada imensa la care stau cei care nu au facut ca tine.
Ai deci de ales intre a astepta mai bine de o ora la coada sau sa iti iei biletelul si te intorci cam intr-o jumatate de ora - 45 de minute (depinde cat e aglomerat) si astepti doar 10 minute. Interesant nu? Parca 10 minute suna mai suportabil decat 60 min - 80 min.
Deasupra masinariilor este intotdeauna indicat intervalul de timp pentru care se dau bilete in momentul ala. Si poti compara cu timpul indicat la atractie pentru cat se sta la coada fara fastpass.
Biletul de fastpass este valabil timp de jumatate de ora si poti sa iti iei altul la aceeasi atractie abia dupa ce l-ai folosit pe primul.
Daca sunt multi utilizatori de fastpass este evident ca vei fi programat mai tarziu si ca timpul din momentul in care ei biletul pana cand poti sa intri la atractie este mai mare decat jumatatea de ora mentionata mai sus (atat am avut noi la fiecare atractie la care am intrat) dar chiar si asa tot este un sistem pe care il prefer. In loc sa stai la coada iti folosesti timpul eficient si mergi ori la alta atractie, ori sa bei ceva, ori sa mananci ceva, ori sa te uiti la vreo parada sau sa faci cumparaturi. 
Iar daca esti un pic organizat si stii ce atractii vrei sa incerci, poti sa iti iei fastpass-uri astfel incat sa intri la atractii una dupa alta. 
Noi am folosit sistemul asta la fiecare atractie la care a fost disponibil. Totul a decurs ca uns de fiecare data si asa am reusit sa ne dam in tot ceea ce am vrut in ziua respectiva in ambele parcuri. Putinele dati cand am vrut o atractie si atractia aia nu a avut sistemul fastpass a rezultat intr-o asteptare de aproape o ora. Motiv sa ne plangem bine de tot de aglomeratie si chiar sa plecam de la coada de plictiseala. Iar noi suntem adulti "intelegatori". Nici nu vreau sa ma gandesc cum ai reusi sa convingi un bebel mai energetic sa stea la coada cu orele.

Nu pot decat sa va sfatuiesc sa folositi fastpass-ul cu incredere si sa va dau lista atractiilor unde se aplica.:

 DISNEYLAND® PARK 
           Indiana Jones™ and the Temple of Peril, Adventureland®
           Space Mountain® - Mission 2, Discoveryland
           Buzz Lightyear Laser Blast*, Discoveryland
           Big Thunder Mountain, Frontierland®
           Peter Pan's Flight, Fantasyland®
           Star Tours, Discoveryland

WALT DISNEY STUDIOS® PARK 
           Rock'n'Roller Coaster starring Aerosmith, Backlot
           The Twilight Zone Tower of Terror™**, Production Courtyard
           Flying Carpets over Agrabah, Toon Studio
           Ratatouille: The Adventure, Toon Studio


No comments:

Post a Comment