Friday, February 5, 2016

The land of the penguins - Imbarcarea (Ziua 1)

Sa merg intr-o croaziera nu a fost niciodata pe lista cu dorinte de calatorie.

Mi se pare ca este ceva pentru pensionari ce vor sa reduca la minim numarul de pasi zilnici si/sau uneori pentru cei ce vor sa bifeze o suta de orase in trei zile. 

Cum noi nu suntem nici una nici alta, nu ne vedeam deloc pe aceeasi pagina cu un vas de croaziera. Dar undeva acolo, ascuns sub tone de vise se afla un gand care era atat de nebunesc incat nu prea avea curaj sa isi faca loc spre suprafata. Gand ce era si exceptia de la regula croazierelor. Singura la momentul ala pentru care nu m-ar fi deranjat sa fiu pensionar cu pasi minim de facut pe zi. 

Pentru ca nu ne permitem sa platim 35000 de dolari pentru un zbor pana la Polul Sud singura sansa de ajuns in Antarctica era cu o croaziera. Deci hai treaca de la noi. Ne sacrificam si deci croaziera sa fie :)

Pe 5 ianuarie am plecat cu un charter organizat de Hurtigruten din Buenos Aires catre locul de unde pornesc majoritatea croazierelor catre Antarctica - Ushuaia.  In cazul in care va intrebati de ce se pleaca majoritar din Ushuaia, raspunsul este destul de simplu: distanta. Din Ushuaia pana la Peninsula Antarctica sunt in jur de 1000 de km. Similar cea mai mica distanta intre Australia si Antarctica este 2500 km iar intre Africa si Australia 4000 km. Deci voila raspunsul. Asta ca sa scriu si ceva util pentru ca restul scrierii de astazi nu se anunta deloc interesant. Si nu...nu ma alint. Primele 3 zile din "aventura" Hurtigruten au fost de o plictiseala maxima. Fix cam cum vad eu o croaziera tipica. Boooooring :)

In Ushuaia am ajuns in jur de 11.00 si dupa un mic tur cu autobuzul prin orasul cat o ghinda in care ni s-a explicat un pic despre istoria mai recenta sau mai putin recenta a locului am fost lasati sa ne facem de cap. 

Yey! Be wild! Go explore!

Si am fost "wild" pentru aproximativ 2 minute pana am ajuns de la autobuz la strada principala si am descoperit ca Ushuaia, fiind un oras atat de turistic cu vase de croaziera plecand de obicei seara dar care isi aduc pasagerii in jur de pranz in oras, are toate magazinele inchise intre 12.00 si 16.00. Logic, nu? Dar nici o problema ca la intoarcere am descoperit ca absolut totul e inchis duminica. Deci daca intre 12.00 si 16.00 am gasit macar o cafenea cu internet deschisa. Ei bine duminica asta s-a dovedit o foarte mare provocare. Era una singura. Plina evident cu pasageri Hurtigruten si National Geografic :) Si tocmai sosise si al treilea vas in port deci se prevedea o cifra de vanzari impresionanta pentru respectiva cafenea. Cand nu ai concurenta esti cel mai tare din parcare. "Must see"-ul orasului :)

dar ce conteaza Ushuaia cand zilele viitoare te asteapta Antarctica?
Recunosc ca din momentul in care am vazut Fram-ul in port am inceput sa am oaresce emotii. Ma mancau talpile sa pornim o data si sa ne apucam de explorat. Cred ca niciodata in viata de calator de pana acum, nu am fost atat de curioasa sa vad ce imi rezerva destinatia unde mergem. Dar nici o problema ca voi mai avea inca doua zile de asteptat pana ajungem sa vedem iar pamant. 

Rabdare si tutun (vorba vine...ca nu m-am apucat inca sa fumez). Si ceva pastile de rau de mare in cazul in care pasajul Drake isi arata coltii. 
Bine ati venit la capatul Pamantului
Ushuaia nebuna de agitatie intr-o zi de duminica (poza e de la sfarsitul croazierei)

Casele de lemn construite de prizonieri (asta e lingura de istorie de astazi :) )

Dar ce conteaza Ushuaia? Ne asteapta Fram!

All aboard!

Toata croaziera m-am simtit in sala asta ca si cum ar fi realitate virtuala :)

Si hai la drum ca avem o gramada de descoperitNo comments:

Post a Comment