Thursday, December 21, 2017

La pas prin Sevilia

In ultimul timp nu prea am nici un spor si nici un chef de scris dar m-am gandit ca macar niste fotografii din Sevilia sa va arat, ca prea tare mi-a placut orasul. 

Probabil ca nu este nici o surpriza si ca v-ati dat deja seama din celelalte doua texte despre Sevilia (Perioada de Aur si Plaza de Espagna)  ca mi-a placut dar o imagine face cat 1000 de cuvinte. Nu? Sau cel putin asa zice cel ce nu are chef de scris.

Si cum sa nu iti placa Sevilia? 

Vreme buna, mancare buna, vin bun si arhitectura si istorie pe masura oricarui apetit. 

Si in plus un oras perfect de luat la picior cu toate locurile importante de vazut aflate la distante rezonabile de parcurs pe jos.

Desi trebuie sa recunosc ca in fiecare zi am facut peste 20 de km. Sambata am facut chiar 28 de km. Deci mic mic darparca nu chiar asa mic.

Sa purcedem deci cu fotografiile de la "atractiile" de top din oras.

Incep cu Plaza de Espagna. Evident. Probabil locul meu preferat din oras si un loc surprinzator prin istoria lui. La cat de impresionant este ma asteptam sa fie plin de istorie si cu siguranta "regal". Cand colo fuse contruit la 1929 pentru o expozitie. Dar totusi uite cum arata:Alcazar - Palatul Regal. Ma asteptam sa fiu scoasa din papuci de uimire. Si poate ca as fi fost daca nu as fi vizitat Marocul inainte. Dar dupa ce vezi minunatiile din Maroc parca Alcazarul nu mai e decat o palida copie. Deci nu-mi ramane decat sa astept sa merg la Alhambra. Poate acolo voi fi scoasa din papuci.


Catedrala si Turnul Giralda. Dupa ce ai vazut Koutoubia in Marrakesh parca Giralda nu mai este chiar atat de impresionant, nu? Insa interiorul Catedralei mi-a placut foarte mult.

 

Plaza de Toros de la Maestranza. Nu as merge niciodata la o corida insa locul unde se dasfasoara o corida e cu totul altceva.


O plimbare prin Triana (cartierul tiganesc de peste apa):


Sau o plimbare prin Santa Cruz (cartierul evreiesc):


Evident o vizita la Arhivele Indiilor:


Si o urcare in Turnul Giralda (care nu are decat 17 trepte deci este usor ca "Buna Ziua"):Si nu uitati ca Sevilia este parte din Triunghiul de aur al Flamenco-ului (impreuna cu Cadiz si Jarez de la Frontera) deci mergeti neaparat la un spectacol. Scuzati calitatea pozelor dar eram muuuult prea preocupata de ce erau in stare sa faca oamenii aia. Am facut doar cateva poze pe fuga cu telefonul.
1 comment: