Tuesday, September 28, 2010

Peru-Arequipa

Din Nazca am plecat catre Arequipa, un oras cu o populatie de peste 900000 de locuitori aflat in sudul tarii si capitala a regiunii cu acelasi nume. Orasul este numit si "Orasul alb" deoarece toate casele din centrul orasului au coloarea alba datorita rocii vulcanice albe din care sunt construite. Ghidul nostru, care este din Arequipa, ne povestea ca se numeste Orasul alb si pentru ca a fost unul dintre orasele preferate ale spaniolilor si populatia spaniola in perioada colonialista era foarte mare.
Drumul intre Nasca si Arequia a durat in jur de 10 ore si a fost singura noastra calatorie de lunga durata cu autobuzul in Peru. Am plecat la 9 seara si am ajuns pe la 7 dimineata. Daca stii ce companie de autobuze sa alegi atunci drumurile astea lungi pot fi chiar placute. Autobuzul cu care am calmatorit noi a fost foarte confortabil, nu a oprit in nici o statie intermediara si am primit de doua ori mancare si ceai sau cafea.
Arequipa este un oras cu un farmec aparte toscmai datorita culorii albe despre care povesteam mai sus iar partea interesanta pentru turisti este concentrata intr-o arie relativ restransa ce poate fi vizitata foarte usor.
Cele doua locuri ce trebuiesc vizitate neaparat in oras sunt: manastirea Santa Catalina si muzeul  ce gazduieste mumia Juanita. Juanita este mumia unei fetite incase de 12-14 ani care a fost sacrificata pe muntele Ampato. Din pacate in muzeu nu se pot face poze asa ca o sa trec la pozele de la Santa Catalina.
Aceasta manastire este de fapt un oras in oras si in momentul in care treci poarta manastirii parca intri intr-o alta lume. Daca doar la cativa metrii de zidirile manasirii orasul isi duce viata lui galagioasa si plana de claxoane in momentul in care ii treci pragul manastirea pare a fi un loc unde timpul sta pe loc.
Santa Catalina a fost contruita in 1580 de catre o vaduva bogata de origine spaniola si era destinata persoanelor provenind din familii bogate, ca de altfel toate manastirile catolice din aceea vreme. De ce era doar pentru persoane cu o avere considerabila? Ei bine pentru ca atunci cand o persoana intra la manastire ea trebuia sa plateasca o suma de bani necesara pentru locuitul ei acolo pentru toata viata. Cu cat maicuta era mai bogata cu atat avea acces la mai multe chestii lumesti. Chilia nu era o chilie ci un adevarat apartament cu dormitor, sufragerie, bucatarie si baie si cum era prea mare pentru a fi ingrijit de o persoana de vita nobila, maicuta avea si pana la 4 sclavi. Nu mai mult de patru, ca deja era prea lumesc :) Prcatic singura diferenta intre viata dusa la manastire si cea in afara manastirii era ca maicuta nu avea voie sa iasa din manastire.
In functie de perioada in care au fost construite casele pentru maicute, diversele "cartiere" au diverse culori asa cum se poate vedea in poze: albastre, bej, rosii etc:








Si o poza cu masina de spalat rufe:
Un loc interesant in care sa te plimbi si sa urci ca sa faci poze orasului este : The Company Church, aflata chiar langa piata centrala:




In curtea interioara se gasesc o serie de magazine foarte interesante care vand produse din lana de  baby alpaca:

Evident ca seara s-a incheiat cu o bere si muzica live si pentru cei care doresc sa se lupte cu o groaza de oase pentru un pic de carne si : porcusor de guinea la gratar:




Cazarea a fost la hotelul  La Casa de mi Abuela:
http://www.lacasademiabuela.com/  care a fost unul dintre hotelurile noastre preferate pe parcusul excursiei in Peru. De departe aici am avut cel mai bun mic dejun care pe deasupra se mai si servea intr-o extraordinar de frumoasa gradina interioara.
Proprietarul hotelului era si proprietatul agentiei de turism de la care am luat excursiile de doua zile catre Colca Canion: Giardino Tour si de asemenea era proprietarul hotelului la care am stat in Colca Canion si care a fost cu adevarat mirific: La Casa de Mamayacchi.




No comments:

Post a Comment