Monday, March 14, 2016

The land of the penguins - Cu cortul in Antarctica II (Ziua 7)

Ce faci daca stai o noapte intreaga pe tarm in Antarctica?
Pai daca esti chinez, dormi. Asa au facut toti chinezii din grupul nostru.
Daca nu esti chinez nu dormi :)

Adevarul este ca farmecul statului cu cortul o noapte in Antarctica nu sta in ceea ce vezi. Pana la urma ceea ce vezi e ceea ce ai vazut deja: pinguini, foci si privelistile geniale de pe Danco.  Ce impresioneaza este senzatia aia ca esti atat de mic in lumea asta mare. Doar cativa oameni intr-o intindere de mii de ori mai mare decat cat vezi cu ochii. 

Nimeni in jur. Decat tu si mii de pinguini si cateva foci curioase.
Nici o vorba. Doar trosnitul ghetarilor din jur care se aude ca un tunet. La fiecare troznitura iti sta efectiv inima in loc. 

Te uiti in jur si cauti cu privirea de unde s-ar putea desprinde gheata care a cauzat tunetul. Nu ai nici un reper pentru cat de mare este totul. Dar stii ca sunt sute si sute de kilometri de ghetar. Si deodata vezi ca o bucata sta sa cada. E ca un fulg de nea comparat cu toata calota dar in realitate este probabil mai mare decat Fram-ul nostru de 11000 de tone. 

Suntem atat de mici. Atat de nesemnificativi. De am intelege ca planeta asta va continua sa existe intr-o forma sau alta milioane de ani de acum inainte Noi ca civilizatie avem sanse mari sa nu. Mai ales la cum ne purtam acum. Suntem doar un bob de nisip in istoria planetei. Ne credem stapanii ei dar in realitate suntem complet nesemnificativi.

Cand ai o noapte intreaga de petrecut in Antarctica, te trezesti fara sa vrei filozof. Asa ca sa lasam seriozitate si mai bine sa ne umplem timpul cu ceva muuult mai importat: sa urcam dealul ala mare sa vedem apusul si apoi sa ne dam drumul la vale pe fund. Si tot asa pana ne amortesc picioarele. Si apoi sa luam o ciocolata calda si sa privim migratia pinguinilor pana la apa si inapoi. Si sa mai facem cateva poze la focile de langa cort ca prea sunt caraghioase. Si apoi doar sa ne uitam la apus. Doar atat.

Photo session
La baie

Hai ca sunt curat deci pot sa pozez
Ce bine e la soare

Are you talking to me?

Offf. Sunt exasperanti turistii astia.
Nu poate fi Antarctica fara ghetari

De toate formele si marimile

De acolo se tot auzea trosnind si se desprindea gheata.
Hai la deal..
...ca sa ne dam la vale.

Mai e mult pana la cort?

Just Danco.

No comments:

Post a Comment